Boeken over verantwoord afvallen

te koop op bol.com, klik op de links (cover)
Titel Recensie

Het boek Weg met de Weegschaal is voor iedereen die zich herkent in een of meer van deze punten:

 • Je wilt lekkerder in je vel zitten
 • Je bent al vaak op dieet geweest, maar dat hielp maar tijdelijk
 • Je eet bijna niets en toch val je niet af
 • Je hebt zoveel eetregels, dat je niet meer ontspannen met eten om kunt gaan
 • Je eet regelmatig te veel of te weinig
 • Je weet niet hoe je gezond én lekker kunt eten
 • Je kunt niet stoppen als je iets heel lekker vindt
 • Je begint zo langzamerhand de moed te verliezen

Weg met de Weegschaal geeft het geheim prijs wat goed omgaan met eten inhoudt en wat eten met je doet. Je krijgt inzicht in waar het bij eerdere lijnpogingen is misgegaan. Het leert je op een heldere manier inzicht te krijgen in wat je lichaam nodig heeft en hoe je weer ontspannen met eten kunt omgaan en daarbij ook kunt afvallen. Lijnen en diėten zijn een strijd tegen de kilo's, maar ook een strijd tegen jezelf. Je mag veel minder eten en je ontzegt jezelf lekkere dingen. Een worsteling die je op langere termijn verliest. Met Weg met de Weegschaal leer je hoe je deze strijd kunt stoppen doordat je vanzelf leert voor goede producten te kiezen. Je leert goed en gezond te eten, te genieten zonder stress of regels en valt daarbij toch af.

Weg met de weegschaal in zeven stappen:

 1. Neem het besluit gezonde keuzen te maken, formuleer wat je zou willen veranderen in je leven.
 2. Zorg voor voldoende water, rust en aanrakingen. Een tekort van een van deze drie geeft onrust, een tekort aan eten ook.
 3. Je maag kan je vertellen wanneer je honger hebt, het is te leren wanneer je buikhonger hebt.
 4. Kies voedzaam eten bij buikhonger, doe je dat niet, dan krijg je de behoefte te snoepen.
 5. Herken lichamelijke verzadiging, als je maag voor driekwart is gevuld, kun je stoppen met eten.
 6. Ken het verschil tussen smaakbehoefte en onrust: soms wil je iets specifieks. Neem dan het allerlekkerste ter wereld en geniet. Als de smaak minder wordt, kun je stoppen. Als je, geen buikhonger hebt, maar wel wilt eten, doe je dat uit onrust. Leer onrust te herkennen.
 7. Proef met volle aandacht. Een verbod op proeven en genieten, hou je nooit je hele leven vol.
Diėten zijn niet altijd de oplossing. Nederlanders worden steeds zwaarder, ondanks dat ze aan de lijn doen. Hoewel sommige mensen inderdaad afvallen als ze aan de lijn doen, is het een fabeltje dat diėten voor iedereen de oplossing zijn. Van doorslaggevend belang zijn de redenen waarom je eet. Emotionele eters nemen meer voedsel tot zich als ze zich rot voelen en externe eters zijn erg gevoelig voor factoren als verleidelijke geuren, smaakvolle presentatie en gezelligheid aan tafel.

Dit boek biedt geen wonderdieet, maar geeft inzicht in je eetgedrag en laat zien wat je het beste kunt doen als je een emotionele of een externe eter bent. Met een zelftest om te ontdekken tot welke categorie eter je behoort.

Ben jij die diėten die niet werken ook zat? In dit vriendelijke boek legt Carol Rinzler uit hoe je een effectief dieetplan opstelt dat gebaseerd is op gezonde voeding en niet op onzin. Bovendien biedt je ze een heel arsenaal aan tabellen, menu's, boodschappenlijstjes en andere hulpmiddelen die je helpen gezond te eten, gemotiveerd te blijven en de overtollige kilo's voorgoed kwijt te raken.