Boeken over blijvend op gewicht blijven

te koop op bol.com, klik op de links (cover)
Titel Recensie
Een vastenkuur kan worden beschouwd als een reinigingsperiode waarin het lichaam zich kan ontdoen van ziekte-veroorzakende afval- en gifstoffen. Allerlei organen, in het bijzonder het spijsverteringskanaal, kunnen dan tot rust komen en krijgen de gelegenheid tot herstel. Deze intense zuivering is van groot belang voor de lichamelijke gezondheid en de geestelijke groei van de mens. Voor iemand die echt wil omschakelen op betere eetgewoonten, is het erg moeilijk een weg te vinden in de doolhof van dieŽten en stromingen van onze tijd. Is vlees wel of niet noodzakelijk? Wat moeten we denken van de macrobiotiek? Is rietsuiker beter dan witte suiker? Dit boekje geeft antwoord op veel van dergelijke vragen en laat ons zien hoe we verantwoord kunnen vasten en daarna overschakelen op een verstandig dieet en volwaardige voeding.
Wist u dat u van zeer streng lijnen alleen maar dikker wordt? U moet eten om af te vallen en slank te blijven.
Meer bewegen is belangrijk voor uw figuur en uw conditie. Sport is goed maar niet per se noodzakelijk. U kunt ook meer gaan wandelen en fietsen.

Een leven lang slank en fit is het totaalprogramma dat echt werkt! Het is voortgekomen uit de jarenlange lespraktijk. Het omvat een voedings- en een bewegingsprogramma; bovendien een mentale training. Deze combinatie zorgt voor blijvende conditieverbetering en een blijvend slank en fit lichaam.

Een leven lang slank en fit is het realistische zelf-oefenprogramma voor alle vrouwen en mannen die slanker, fitter en gezonder door het leven willen gaan. Het unieke van dit programma: u wordt niet alleen slanker, maar u gaat vitaliteit uitstralen... en dat is onbetaalbaar!

De obesogene samenleving levert een vernieuwende bijdrage aan het maatschappelijke en politieke debat over de nog steeds groeiende en onverkort actuele overgewichtproblematiek. Op toegankelijke wijze wordt vanuit verschillende perspectieven nieuw licht geworpen op de maatschappelijke en culturele context van overgewicht.

De drieŽntwintig auteurs maken duidelijk hoezeer overgewicht en obesitas onderdeel uitmaken van de hedendaagse consumptiemaatschappij. Eenvoudige oplossingen zijn dan ook niet voorhanden. Door inzicht te geven in de maatschappelijke en culturele context van obesitas bieden de auteurs nieuwe aanknopingspunten voor de aanpak ervan. De auteurs formuleren uitgangspunten voor overheidsbeleid. De complexiteit van het probleem vraagt om gerichte actie van de overheid. De obesogene samenleving is daarom van groot belang voor beleidsmakers en andere professionals die zich met overgewicht en obesitas bezighouden.