te koop op bol.com (klik op de links)
Titel en auteur Beschrijving of (Biblion) recensie
Cranio-sacraaltheroapie is ontstaan uit de osteopathie. Het is een techniek om de blokkades in de natuurlijke beweging van het hersenvocht te restimuleren. Dit vocht stroomt tussen het cranium (schedel) en het sacrum (heiligbeen). De therapeut voelt een langzame, kleine beweging en kan met zachte druk en vooral veel aandacht een geblokkeerde stroming op gang brengen. De leerboeken over cranio-sacraaltherapie zijn nogal technisch maar met deze handleiding wordt al snel duidelijk hoe men zich deze techniek eigen kan maken. Het boek bevat ook theorie over embryologie, de hersenen, het zenuwstelsel en anatomie, maar het wil toch vooral de essentie doorgeven van de cranio-sacraaltherapie, en die is heel eenvoudig: voelen. Het gaat erom te leren luisteren naar je eigen lichaam. Voelen en daarin bewustzijn creŽren, waardoor je terugkomt bij je eigen essentie en heling mogelijk wordt. Cranio-sacraalfherapie is geschikt voor iedere geïnteresseerde leek.
Bioresonantie-therapie is een geneeswijze waarbij informatie van het eigen lichaam gebruikt wordt om te genezen. Vaak worden tijdens de therapie ook frequenties van buitenaf toegevoegd. Dit kunnen monsters van geneesmiddelen zijn of lichaamseigen trillingen maar ook elektromagnetische frequenties uit een computer. De uitvinders van de resonantieapparatuur zijn dr. Morel en ir. Rasche, hun therapie werd Moratherapie genoemd. Zij hebben uitgevonden dat het mogelijk is om disharmonische energiepatronen uit de lichaamsenergie weg te filteren, dan deze trilling om te keren en aan het lichaam terug te geven. Vooral bij allergieen heeft deze therapie veel succes. Dit boekje geeft een perfect beeld van trillingstherapeutische opvattingen; het is een beknopte doch heldere cursus in natuurgeneeskundige basiskennis.
Voeding is een zeer belangrijk onderdeel van de Dr. Houtsmullertherapie. In aansluiting op de succesvolle uitgave 'Het Dr. Houtsmullerdieet' besteden Shirley Kabos en Nicole van Winden, beiden voedingskundige/diŽtist, in Het Dr Houtsmuller Kookboek allereerst aandacht aan de praktische uitvoering van dit dieet. De recepten in dit kookboek stellen de patiŽnt met kanker en de mensen in zijn omgeving in staat om, in plaats van gebukt te gaan onder talloze dieetbeperkingen, op een bijzondere manier te genieten van gezonde en smakelijke voeding.
Instructieboek voor de toepassing van het pendelen, zowel voor persoonlijk als therapeutisch gebruik. De auteurs gaan uit van de aanname, dat pendelen werkt en verdiepen zich niet in hoe het werkt. Na een korte inleiding over de herkomst van de pendel wordt uitgelegd welke materialen geschikt zijn om mee te pendelen. Persoonlijke voorbereiding en basisregels om tot een betrouwbaar resultaat te komen worden uitgebreid besproken, gevolgd door een aantal praktische aanwijzingen o.a. over het pendelen met kaarten en de verzorging van de pendel.
RadiŽsthesie wordt als aanvulling op de gewone medische optiek terecht serieuzer genomen. Wie gevoelig is voor elektromagnetische straling of voor geobiologische straling van bijvoorbeeld ondergrondse waterlopen (aardstralen), kan allerlei stoornissen krijgen. Zeker voor mensen, die in een natuurgebied wonen, kan zo'n bodemallergie nervositeit en slaapproblemen opleveren. Een pendelaar of wichelroedeloper kan bij woningonderzoek 'schuivend' of 'trekkend' water of een zogenaamde Curry-kruising vaststellen. Lang op die plek blijven is betrekkelijk ongezond.
Dit boek omvat twee gedeelten. Eerst een korte, duidelijke uitleg over de methode Montignac en de consequenties van deze methode in de dagelijkse praktijk, zowel voor thuis als op het werk en aanwijzigingen ten aanzien van bereidingstechnieken. Daarna volgen 42 dinerrecepten (voor fase 1 ), verdeeld over zes weken. Elke week begint met een boodschappenlijst. Elke dag omvat een ontbijt- en lunchsuggestie en een dinerrecept voor, meestal, twee personen. Naast de recepten (30 vet- en 12 koolhydraatdiners) geeft de schrijfster vele praktische tips en specifieke produktinformatie. Bij elke week is er ruimte voor persoonlijke aantekeningen.