Mental coach en personal organizer

Soms is het leven zwaar en lijkt een oplossing onbereikbaar.
Ik kan je helpen te switchen tussen piekeren en aanpakken door naar je te luisteren en/of iets samen te gaan doen wat in jouw belang is.
Mental coaching is een vorm van balans zoeken tussen fysieke en mentale inspanning. Die balans is voor mij niet gericht op grootse prestaties, maar op het verlichten van overbelasting en het vinden van rust en tevredenheid. Wanneer je je niet gelukkig voelt of relaties lopen niet naar tevredenheid, is mijn ondersteuning gericht op het herstellen van een goed gevoel.

Als personal organizer kan ik je helpen bij:

  1. het verbeteren van relaties met jezelf en met anderen
  2. opruimen en ordenen van spullen
  3. het opzetten en bijhouden van je administratie
  4. taken – prioriteren en plannen van taken
  5. analyseren

Coaching stijl

Als coach wil ik vooral jou tot jouw recht laten komen. Ik luister actief om samen -zonder oordeel- te komen tot de essentie van wie je wilt zijn en hoe je je wilt ontwikkelen. Ik stel me op als kathalysator: iemand die helpt het proces op gang te brengen en weer terug treedt.
Ik ben steunend zonder te sturen, gericht op het bewaken van jouw autonomie en het vergroten van jouw vermogen tot verbinden.
De taal en de woorden zijn de voertuig voor het komen tot inzicht en bewustzijn. Niet alles wat je zegt, neem ik letterlijk, soms luister ik naar wat er niet gezegd wordt en maak dat bespreekbaar.
Niets is vanzelfsprekend, maar je hoeft je niet te verantwoorden. Veranderen hoeft geen moeite te kosten wanneer veranderd inzicht je helpt jouw weg te vinden en bewust te worden.
Ik houd van het zoeken naar de logica van wat je overkomt en hoe je reilen en zeilen is binnen relaties, in de liefde, op het werk of vriendschappen.
Samen maken we jouw verhaal overzichtelijk en helder en maak je zelf een stap verder door onbruikbare aannames weer los te laten. Het gaat om jouw vrijheid.

Kennismaking
Lees op mijn weblogs hoe ik denk over uiteenlopende onderwerpen. Klik hier voor een overzicht en kies onderaan op de weblogs het label van een onderwerp dat jou interesseert.

Interview
Twee journalistes in opleiding aan de Rijksuniversiteit Groningen vroegen zich af waarom iedereen maar van relatie naar relatie hopt en zij zelf nog geen relatie hebben. In onderstaande podcast maakt een interview met mij deel uit van het resultaat van hun onderzoek.


Waar gevestigd
Ik woon in de stad Groningen. Coaching kan via een gesprek, wandelend, samen de handen uit de mouwen met bijvoorbeeld opruimen van je huis. Coaching kan ook via mail, telefoon of Skype.
Stuur mij een e-mail en maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

Bert Stoop