te koop op bol.com, klik op de links (cover)
Titel Recensie

De Morgen:

"Nog nooit leefden we zo lang en gezond, zo betoogt de epidemioloog Luc Bonneux, maar nog nooit beten we zo druk op onze nagels over onze eetgewoonten. Dat is niet verwonderlijk. Hoe langer we leven, hoe meer tijd we hebben voor kopzorgen. Het enige wat aantoonbaar ongezond is, aldus Bonneux, is de verstrengeling tussen preventieve geneeskunde en voedselindustrie. Die zorgt voor opeenvolgende golven aan voedselwanen die ons vooral de stuipen op het lijf jagen, maar onze gezondheid nauwelijks verbeteren.

Een eerlijke en nuchtere deskundige, die de gestrengheid van wetenschappelijk onderzoek eert, zal zich tot de volgende raad beperken: eet gevarieerd en met mate, mijd voedselgoeroes. En die variatie hoeft u niet in microgrammen af te wegen."

Wil je fit zijn en een goed gewicht hebben? Houd je van lekker eten, maar vind je gezond net zo belangrijk? Heb je door de week weinig tijd voor veel beweging? Ga dan met dit boek aan de slag! Beweeg je fit en eet de lekkerste, gezonde gerechten.
In FitFood staan:
- praktische adviezen voor een actief en gezond leven
- meer dan 80 recepten voor slanke en gezonde gerechten
- de belangrijkste vitamines en mineralen, en waar ze in zitten
- handige tips voor dagelijks meer beweging
- aantrekkelijke fietsroutes voor actieve weekends
FitFood: een lekker kookboek voor een gezonde levensstijl!

Het Handboek voeding en gezondheid is gebaseerd op de voedselcombinatieleer, die uitgaat van goede en slechte voedselcombinaties. Het boek legt uit hoe het juist combineren van voedingsmiddelen tot een optimale spijsvertering en gezondheid leidt en u op natuurlijke wijze helpt af te slanken.

Dit voedselcombinatieboek maakt het u gemakkelijk. In de vele schema's en figuren ziet u direct hoe verschillende combinaties tijdens de vertering op elkaar inwerken. Daarnaast staat het boek boordevol informatie over voedingsstoffen, gezonde eetgewoonten en de werking van het spijsverteringstelsel. Bovenal geeft het een wetenschappelijke verklaring voor de heilzame werking van het combinatiedieet.

Miljoenen mensen hebben met het voedselcombinatiedieet gezondheidsproblemen overwonnen. Ontdek net als zij hoe u op natuurlijke wijze veelvoorkomende oorzaken van allergieŽn, maag-darmklachten, hoofdpijn, huiduitslag, lusteloosheid en overgewicht kunt wegnemen.

Een vastenkuur kan worden beschouwd als een reinigingsperiode waarin het lichaam zich kan ontdoen van ziekte-veroorzakende afval- en gifstoffen. Allerlei organen, in het bijzonder het spijsverteringskanaal, kunnen dan tot rust komen en krijgen de gelegenheid tot herstel. Deze intense zuivering is van groot belang voor de lichamelijke gezondheid en de geestelijke groei van de mens. Voor iemand die echt wil omschakelen op betere eetgewoonten, is het erg moeilijk een weg te vinden in de doolhof van diŽten en stromingen van onze tijd. Is vlees wel of niet noodzakelijk? Wat moeten we denken van de macrobiotiek? Is rietsuiker beter dan witte suiker? Dit boekje geeft antwoord op veel van dergelijke vragen en laat ons zien hoe we verantwoord kunnen vasten en daarna overschakelen op een verstandig dieet en volwaardige voeding.
Ben je op zoek naar verstandige en begrijpelijke voedingsadviezen? Dit boek staat stampvol praktische tips om je eetgewoonten te verbeteren en om in al je voedingsbehoeften te voorzien- of je nu vleesliefhebber, vegetariŽr of veganist bent. Je vindt belangrijke informatie over essentiŽle voedingsstoffen, adviezen van het voedingscentrum en lijsten met aanbevolen dagelijkse hoeveelheden.
Voedingssupplementen spelen een steeds grotere rol in ons dagelijks leven; vaak als middel om de weerstand te verhogen en futloosheid te verminderen, maar ook voor een betere concentratie en bijvoorbeeld mooiere huid. Eet je fit biedt een scala aan recepten dat hierop aansluit, met verschillende voorbeeldmenu's, zoals een anti-stressmenu en een body & beauty-menu.

In dit boek toont Anne Marie Reuzenaar aan dat de oplossing eigenlijk heel eenvoudig is. Door te kiezen voor gezonde voeding en ons lichaam van de juiste voedingsstoffen te voorzien, kunnen we ons al snel beter en energieker gaan voelen. In dit 'nieuwe' eetpatroon worden suiker, conserveermiddelen en geur-, kleur- en smaakstoffen gemeden, worden vetten beperkt toegepast en is een grote rol weggelegd voor vitaminen en mineralen.
Een saai dieet, denkt u? Het tegendeel is waar! Door haar culinaire ervaring en creativiteit met elkaar te combineren, is Anne Marie Reuzenaar erin geslaagd originele, eenvoudige, maar vooral lekkere recepten te ontwikkelen, die zullen bijdragen aan een fit en energiek gevoel.

Vitaminen en mineralen zijn van essentieel belang voor onze gezondheid. Ze moeten dan ook in de juiste verhoudingen in ons voedsel aanwezig zijn. Ondanks een volwaardige voeding kunnen er door verschillende oorzaken toch tekorten aan deze basisstoffen optreden. Gevolgen kunnen zijn: stofwisselingsstoornissen, verlaagde weerstand, afname van levensenergie enzovoort. Orthomoleculaire voeding (orthos = juist, optimaal) streeft ernaar de lichaamscellen de benodigde voedingsstoffen in optimale hoeveelheden te geven. Zo kan de gezondheid in stand worden gehouden, hersteld of zelfs aanzienlijk verbeterd worden. De auteur wijst op de nieuwe, enorme mogelijkheden die deze voeding biedt op het gebied van persoonlijke gezondheidszorg. Tenslotte ligt de verantwoordelijkheid voor onze gezondheid primair bij onszelf en moeten wij de mogelijkheid hebben deze verantwoordelijkheid te dragen. Voor velen betekent deze voedingswijze met optimaal gedoseerde (orthomoleculaire) preparaten een keerpunt. Ze gééft ons de mogelijkheid zelf aan een optimale gezondheid te werken.