Heb jij alle vaardigheden voor een succesvolle relatie?

Vul de RVS in om de slaagkans van een relatie te verhogen

Sommige mensen hebben een drempel om een verbinding aan te gaan. Ze hebben bijvoorbeeld weinig zelfvertrouwen of weten niet goed hoe ze overkomen. Soms verzandt een beginnend contact na verloop van tijd om onduidelijke redenen.
Het is vaak een kwestie van competenties of vaardigheden. En vaardigheden kun je trainen.

Hoe leuker je zelf bent, hoe leuker de partner is die een relatie met jou wil. Dat geldt niet alleen voor het uiterlijk, maar ook voor het innerlijk.

Dat simpele gegeven lijkt te mooi om waar te zijn, namelijk dat aan jezelf werken oplevert dat je een leuker partner tegenkomt. Wanneer je al een relatie hebt kan aan jezelf werken er toe leiden dat jouw huidige partner meegroeit en je een stabiele relatie opbouwt. Degenen die het hebben geprobeerd kunnen het bevestigen. Je bent niet afhankelijk van de ander of van jouw uiterlijk voor het vinden en houden van een leuke relatie.

Aan jezelf werken betekent bijvoorbeeld je zelfkennis of je zelfvertrouwen vergroten of meer verbonden zijn met jezelf.  Het betekent ook: vooroordelen opzij zetten over het hebben van relaties, over gelukkig worden of over man-vrouw verschillen. Oftewel: open staan voor de ware!

paardenOm er zeker van te zijn of je Relatie Vaardig bent -of dat je beter eerst nog wat blokkades kunt opruimen door een aantal gesprekken met een coach te hebben, een workshop te volgen of wat kleur- of kledingadvies te vragen- hebben we een vragenlijst voor je.

Het afnemen van een deel van de vragenlijst voor jezelf is gratis. Wanneer je anderen betrekt in de beoordeling omdat dat een betrouwbaarder beeld oplevert dan zijn er kosten aan verbonden.

wandelschoenen

Waar gaat de Scan (vragenlijst) over en wat heb ik aan de uitslag?

Hoe je je kleedt of hoe je jouw huis ingericht hebt zijn zaken die niet direct te maken hebben met vaardigheden maar wel van belang zijn voor het aantrekken van een partner. Het zijn ook zaken die je gemakkelijk kunt verbeteren. Zij leiden tot een concreet advies of feedback.

Hoe jij communiceert en welke overtuigingen je verblinden in plaats van verbinden, zijn onderwerpen die je met anderen in een workshop kunt aanpakken.

Soms kom je niet verder in een relatie. Hoe zou dat komen? Kijk eens hieronder in de onderwerpen van de RVS of je wat kunt opsteken van wat we in de scan aan de orde stellen.

Je start de scan door in de link onder "onderdeel scan" te klikken. Na de laatste vraag krijg je meteen feedback of je op dit onderdeel relatievaardig bent en we geven je een aanbeveling hoe je de vaardigheid verder kunt ontwikkelen.

Onderdeel scan Omschrijving
Verkorte scan snel inzicht in jouw vaardigheden
Zelfkennis hoe goed ken jij jezelf?
Zelfvertrouwen vertrouw jij jezelf?
Verlegenheid ervaar jij de afstand tot een ander als lastig?
Met jezelf verbonden zijn hoe vrij ben jij in het contact met de ander?
Kijk op geluk hoe zie jij geluk?
Communicatie
lijkt zo vanzelfsprekend, maar is dat voor jou ook zo?
Belemmerende overtuigingen wat houdt jou tegen?
Kennismaking spannend of leuk?
Ik en de ander hoe sta jij in een relatie?

Hoe werkt de afname van de RVS?

Je kunt de RVS direct zelf invullen of in overleg met ons aan anderen vragen dat over jou te doen.

Je kunt van alle 12 onderdelen 1 vraag invullen (verkorte versie) of bepaalde onderdelen helemaal invullen. Deze versies zijn gratis.

Wanneer je anderen vraagt de RVS over jou te in te vullen dan combineren we voor jou de feedback van anderen en is het niet gratis. Dat krijg je wel het meest betrouwbare beeld van jouw relatievaardigheden, maar dat neemt natuurlijk enige tijd van jou en jouw omgeving.

In de betaalde versie worden ook nog eens deze drie aspecten meegenomen:

Presentatie Hoe presenteer jij je en ben je aanwezig in het (eerste) contact
Woning op orde Is jouw woning op orde om een toekomstige partner te ontvangen
Leven op orde Welke zaken moeten in jouw leven op orde zijn voordat je een blijvende relatie kunt aangaan