Weer in balans komen

Dit deel van mijn site helpt een antwoord te vinden op levensvragen en over zingeving. Tijdelijk uit balans zijn is niet erg, zolang u maar het vermogen bezit om weer in balans te komen. Deze site ondersteunt u daarbij met eigen en andermans artikelen.

De zin van iemands leven kan een ander niet bepalen. Dit is goed, maar lastig wanneer je het even niet meer weet. Zingeving ligt dicht bij zelfhulp. Er zijn op deze site veel reviews van (zelfhulp)boeken. Wie snapt waarom hij of zij worstelt in het leven is er bij gebaat om herkenning in de verhalen van anderen te vinden. Er zijn daarom interviews te lezen (bijvoorbeeld met Alice Miller, auteur van "Het drama van het begaafde kind" of met René Diekstra over hoe hij zijn angst is kwijtgeraakt).

Via "Boekonderwerpen" in het linkermenu zijn reviews te vinden. Het is een selectie van boeken die hun aantrekkingskracht in de loop der jaren hebben bewezen, van tijd tot tijd aangevuld met veelbelovende nieuwe uitgaves. Elk onderwerp wordt ingeleid met tips voor zelfhulp en daaronder een boekenlijst.

Uitgangspunt bij de selectie van de boeken is dat belangrijke, universele menselijke doelen zijn: autonomie, liefdevolle relaties en werken aan kwaliteit. Wilt u hier meer over weten, voordat u verder leest? Kijk dan op de leeswijzer (samenhang).

N.B. Het linkermenu verandert en is uitgebreider wanneer u op bepaalde onderwerpen klikt.

Geplaatst door .